02-05-2009

  Festa als Monegros

Bttrus: Josep Mª, Alfredo, Salvador, Martí i Ivan

 

Festa familiar als Monegros

5 bttrus varem gaudir de dues jornades a Ontiñena amb les famílies on no hi va faltar de res.

El divendres 1 de maig arribem a aquesta petita població als Monegros de no gaire més de 600 habitants, situat a 80 kms d'Osca i 215 metres d'alçada, on vem sopar i dormir a l'hostal El Portal a Alcolea de Cinca.

La jornada betetera comença al dia següent a les 9 am, l'Ave ens havia preparat una ruta de uns 70 quilòmetres per la zona.

"Els autòctons deien que la ruta era inciclable"...

...Iniciem la ruta per les "Morenillas" amb un paisatge típic, semi desèrtic, pedregós i amb molta pols i ens dirigim a las "Vianas bajas" i cap a les "Vianas" tot bastant plà fins arribar a la primera pujada del dia "el camino del Nogal" amb molt pi i arbust baix fins arribar a "Piedrafita" un paratge des d'on es divisa una plana inacabable i on esmorzem uns entrepans beneïts amb vi de missa"

A Piedrafita ens ve a buscar l'Alfredo un membre dels bttrus d'Ontiñena que ens acompanyarà per bona part del camí i per donar testimoni dels llocs "inciclables" que deien al poble.

Iniciem baixada pel camí de "San Gregorio" i cap a un tallafocs curt però exigent, d'allà ens dirigim a la pujada mes bèstia del dia, la "Val de Felipe media", una trialera plena de rocs i amb un pendent que ens va fer cremar tot l'esmorzar, era molt difícil no posar el peu a terra en algun moment, aquest era un dels camins teòricament inciclable...

...un cop dalt ens dirigim a l'altre fita del dia, un corriol anomenat "Val de Palo" que va crear expectativa en aquell poble, que deien que estàvem "locos" i que no hi baixariem, al sac, el no tenia cap mes dificultat que el CONY de matolls que el protegien, amb unes punxes com puntes de dard que ens van deixar unes precioses marques de guerra a braços i cames a part d'això res a veure amb la trialera del calvari o d'altres de la nostra comarca.

Un cop baix torna a ser tot pla i moooolt pla, fins arribar al "Pantano de Jorge" on ens vam refrescar i fer unes barretes, tot seguit tornem a pujar fins a "San Gregorio", una ermita amb unes barbacoes fantàstiques on ens retrobàrem amb les famílies i amb en Salvador, un altre membre dels bttrus que va fer una ruta alternativa en btt amb la familia.

El lloc és ideal per fer-hi carns a la brasa amb taules de pedra interiors i exteriors i amb camins planers per que els nens s'ho passin bomba amb la bici o fent qualsevol activitat a l'aire lliure.

GRACIES ANTONIO

l'Antonio va ser el encarregat de preparar el foc i fer la carn pels quasi 20 assistents i ho va fer de P M.

Un cop dinats i beguts "un pel massa" iniciem la baixada pel "Camino viejo de San Gregorio" fins a Ontinyena on ja ens esperaven amb els cotxes a punt per no arribar tard a l'espectacle que es va produir 2 hores després...

EL Madrid 2 - BARÇA 6

En resum... una jornada inoblidable tant pel que fa a la Gran Ruta i per tots els CULERS del mon.

 

 

 

 

 

MONEGROS 2009

 

Piedrafita

 

3 jinetes del apocalipsis

 

Sir Doc

 

San Gregorio

 

Inside

 

Orgull de Pare

 

Sir Ortiz

 

Flexibilitat innata

 

Pantà de Jorge

 
 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.